Janna

OVER JANNA

Janna van de Kaa (1961) verbeeldt emoties en herinneringen in brons en klei, waarbij beweging, zorgzaamheid en zorgeloosheid vaak centraal staan.

Janna haalt haar inspiratie vaak uit situaties in haar omgeving en de herinneringen aan het kinderrijke gezin waarin zij opgroeide. Humor en het 'kind in jezelf' zijn thema’s die in haar beelden terug te vinden zijn. De veelal figuratieve beelden worden van klei of was geboetseerd en vervolgens in de keramiekoven gebakken of door de bronsgieter gegoten.

 

De afwerking van het gegoten brons, het patineren enz. is een langdurig proces en draagt bij om datgene te maken wat helemaal uit Janna zelf  komt : de ‘eigen verbeelding’.

Zo ontstond o.a. een serie Zusjes, Huizenkringen, Vogels, Honden en ook de serie KunstKijkers groeit nog steeds. Geïnspireerd door de verschillende seizoenen maakt Janna tuinkeramiek :

grote bloemen, peulen, zaaddozen, dwarrelblad enz. 

 

Janna volgde lessen bij o.a. Cultura, De Werkschuit en de

Gooise Academie. Tevens is zij lid van de Kunstenaarsgroep KunstLijn Lunteren. Mocht u wensen hebben betreffende een beeld; in overleg met u, werkt Janna ook in opdracht.

 

CONTACT


Wormshoefweg 15,

6741ZG Lunteren


janna@vandekaa.com


06 105 49 142

WELKOM


Voor informatie en / of een bezoek aan mijn atelier, neemt u contact op via mail of telefoon.© JANNA van de Kaa