Janna

OVER JANNA

Janna van de Kaa (1961) verbeeldt emoties en herinneringen in brons en klei, waarbij beweging, zorgzaamheid en zorgeloosheid vaak centraal staan.

Janna haalt haar inspiratie vaak uit situaties in haar omgeving en de herinneringen aan het kinderrijke gezin waarin zij opgroeide. Humor en het 'kind in jezelf' zijn thema’s die in haar beelden terug te vinden zijn. De veelal figuratieve beelden worden van klei of was geboetseerd en vervolgens in de keramiekoven gebakken of door de bronsgieter gegoten.

 

De afwerking van het gegoten brons, het patineren enz. is een langdurig proces en draagt bij om datgene te maken wat helemaal uit Janna zelf komt : de ‘eigen verbeelding’.

Zo ontstond o.a. een serie Zusjes, Huizenkringen, Vogels, Honden en KunstKijkers in brons. Geïnspireerd door de verschillende seizoenen maakte Janna tuinkeramiek :

grote bloemen, peulen, zaaddozen, dwarrelblad enz.

 

Janna volgde lessen bij o.a. Cultura, De Werkschuit en de

Gooise Academie. Tevens is zij lid van de Kunstenaarsgroep KunstLijn Lunteren. Mocht u wensen hebben betreffende een beeld; in overleg met u, werkt Janna ook in opdracht.

 

CONTACT

 

Wormshoefweg 15,

6741ZG Lunteren

 

 

06 105 49 142

WELKOM

 

Voor informatie en / of een bezoek aan mijn atelier, neemt u contact op via mail of telefoon.

 

 

© JANNA van de Kaa